Bănci și Asigurări

Horia Braun, Economist Şef, BCR: Soarta economiei româneşti depinde de China anul acesta

Horia Braun, Economist Şef, BCR: Soarta economiei...

Autor: Alex Ciutacu

23.02.2018, 09:53 2287

Paradoxal, au fost multe comentarii că noi cu creşterea asta economică ne apropem de China şi nu e nimic întâmplător, aş spune că soarta economiei româneşti depinde de China anul ăsta, pentru că ei au un rol foarte important în tot ceea ce înseamnă comerţ internaţional, a spus Horia Braun, Economist Şef al BCR.

„Dacă urmăriţi rapoarte ale agenţiilor şi instituţiilor europene şi vedeţi de unde vine creşterea economică din zona euro, cel mai mare factor este creşterea comerţului internaţioal la 4% în loc de 2%, asta chiar şi în condiţiile în care există proiectele acestea populiste, se discută despre ruperea tratatelor, precum Brexit, şi totuşi comerţul internaţional a crescut ca în zilele bune”,a transmis Horia Braun în cadrul unei întâlniri cu presa organizată de Piaţa Financiară la Predeal.

Prin urmare, dacă economia Chinei va continua să crească puternic, iar comerţul internaţional rămâne la ritmul din prezent, „auspiciile pentru economia zonei euro vor fi foarte bune în continuare. Este interesant că nu doar economia europeană o duce bine pe fondul ăsta dar şi perspectivele, iar oamenii de afaceri vor începe să investească mai mult”.

„Printre cele mai palpabile lucruri se numără cererea pentru export. Suntem din ce în ce mai integraţi în acest lanţ. Când le merge bine europenilor, fac comenzi şi pentru România”, explică economistul şef al BCR.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO