Horia Ciorcilă rămâne preşedinte al CA la BT. Profitul din 2013 se capitalizează

30 apr 2014 Autor: Ovidiu Tempea

Horia Ciorcilă a fost reconfirmat în poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, după ce acţionarii i-au reales, marţi, pe cinci dintre membrii CA şi au votat numirea a doi noi membri, odată cu aprobarea capitalizării profitului din 2013 şi a bugetului pe acest an.

Horia Ciorcilă, unul dintre fondatorii Băncii Transilvania, a fost reconfirmat de adunarea generală a acţionarilor pe poziţia de preşedinte al consiliului de administraţie al băncii. Acţionarii au aprobat în şedinţa de ieri capitalizarea profitului din 2013, precum şi bugetul pe acest an.

Acţionarii au aprobat un nou mandat în CA pentru Horia Ciorcilă, ales ulterior preşedinte, Roberto Marco Marzanati - vicepreşedinte, Radu Palagheanu - membru, Costel Ceocea - membru şi Vasile Puşcaş - membru şi au numit doi noi membri - Thomas Grasse şi Ivo Gueroguiev.

WikiZF: Profilul companiei Banca Transilvania

Acţionarii băncii au aprobat majorarea capitalului social cu 353 mil. lei, prin capitalizarea rezervelor constituite din profitul înregistrat pentru 2013, precum şi un nou program de răscumpărare de acţiuni.

Banca a înregistrat anul trecut un profit net de 375 mil. lei. Capitalul social al băncii va creşte la 2,55 mld. lei. Instituţia de credit a optat şi în anii trecuţi pentru capitalizarea unei părţi din profit.

Acţionarii au mai aprobat şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru acest an, care presupune creşterea activelor cu 7%, la 34,3 mld. lei, şi un profit brut de 512 mil. lei, cu aproape 16% peste câştigul înregistrat anul trecut, datorită unor venituri operaţionale mai mari şi unei dinamici mai lente a cheltuielilor operaţionale.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.04.2014

 
Cuvinte cheie:
BANCA TRANSILVANIA
, AGA
, CONDUCERE
, horia ciorcila
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide