Bănci și Asigurări

Ieftinirea creditării şi numărul mai mare de autorizaţii de construire pun fundaţia unui an efervescent în rezidenţial

Ieftinirea creditării şi numărul mai mare de...

Autor: Andreea Neferu

01.05.2015, 00:08 311

Valoarea creditelor pentru locuinţe s-a dublat în primul trimestru, numărul autorizaţiilor de construire pentru clădiri a crescut cu 3%, lucrările de construcţii rezidenţiale au avut un plus de aproape 14%.

În ansamblu, în ecuaţia pieţei de rezidenţial toate premisele indică faptul că 2015 ar putea fi un an efervescent, după ce în anii de criză acest sector s-a confruntat cu o perioadă de letargie. Cu circa 7.200 de autorizaţii de construire pentru clădiri eliberate în primul trimestru, anul 2015 este încă departe de cifrele din anii de boom, de aproape 12.000, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică.

Chiar şi aşa, numărul de autorizaţii de contruire a înregistrat în primele trei luni o creştere de 3%, dublă faţă de 2014, primul an după criză în care a existat o creştere în acest segment.

Cu alte cuvinte, în următoarele luni în ţară ar trebui să apară mai multe şantiere de case individuale sau blocuri de locuinţe. Cel puţin în Bucureşti, acest fenomen poate fi deja sesizat, în contextul în care din ce în ce mai mulţi dezvoltatori imobiliari s-au apucat anul acesta să sape fundaţiile pentru noi ansambluri rezidenţiale, în special în zonele centrale sau semicentrale ale oraşului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO