Bănci și Asigurări

IFC a investit circa 450 mil. dolari în proiecte din sectorul financiar românesc în perioada 2008-2015

IFC a investit circa 450 mil. dolari în proiecte din...

Autor: Claudia Medrega

06.10.2015, 00:07 466

IFC, divizia de investiţii a Băncii Mondiale, a investit în perioada 2008-2015 aproximativ 450 mil. dolari în proiecte din sectorul financiar românesc, reprezentând jumătate din investiţiile totale realizate de instituţie din surse proprii.

La acestea se adaugă şi ga­ranţii de peste 500 mil. dolari acordate de către IFC în aceeaşi perioadă în cadrul proiectului Global Trade Finance către cele opt bănci participante în program.

În total, IFC a investit în România între anii 2008 şi 2015 peste 900 mil. dolari din surse proprii şi a atras investiţii străine de aproape 300 mil dolari în 30 de proiecte din domenii diferite, susţine Ana-Maria Mihăescu, şefa misiunii IFC în România.

BCRBanca TransilvaniaUniCredit BankRaiffeisen Bank, Garanti Bank, Bancpost şi Banca Românească se numără printre băncile care au colaborat în anii de criză cu IFC.

„În timp ce vulnerabilităţile din zona euro şi recesiunea economică mondială persistă, IFC va continuă să joace un rol anticiclic în sectorul privat, urmând ca implicarea investiţională să se reducă gradual, în funcţie de con­diţiile pieţei. IFC va lua în considerare investiţii, în mod selectiv, în bănci şi în sectoare care au un impact foarte puternic asupra dezvoltării în zonele de frontieră sau în domeniile: agricultură, schimbări climatice, infrastructură, sănătate şi educaţie. În perioda 2008-2015 IFC a investit aproximativ 933 mil. dolari din surse proprii şi a atras investiţii străine de aproximativ 277 mil. dolari în 30 de proiecte din sectoare diferite“, a declarat pentru ZF Ana-Maria Mihăescu, care este regional manager EU8 şi Moldova al IFC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO