Bănci și Asigurări

IFC negociază cu două bănci oferirea de linii swap

Ana-Maria Mihăescu, şefa misiunii IFC

Suntem gata să ne implicăm dacă se concretizează o mişcare mai amplă de consolidare la nivelul mai multor bănci

Ana-Maria Mihăescu, şefa misiunii IFC Suntem gata să ne implicăm dacă se concretizează o mişcare mai amplă de consolidare la nivelul mai multor bănci

Autor: Claudia Medrega

23.09.2015, 00:05 374
IFC, divizia de investiţii a Băncii Mon­diale, negociază cu două bănci ro­mâneşti oferirea unor linii de swap, un produs nou pentru piaţa românească, după ce în ultimii ani instituţia a lan­sat fondul de capita­li­zare a băncilor şi facilitatea de trade finance, ambele disponibile şi pentru România.
 
„În acest an am început să oferim linii de swap ca nou produs pentru piaţa românească şi discuţiile sunt avansate cu două bănci având în vedere avantajele pe care ratingul AAA al IFC le aduce produsului“, a declarat Ana-Maria Mihăescu, şefa misiunii IFC, într-un interviu acordat ZF.
 
De-a lungul timpului, IFC a oferit în România o gamă vastă de produse - de la investiţii în capitalul partenerilor, la îm­pru­muturi su­bor­­donate, linii de credit sau investiţii în obliga­ţiuni, pro­duse de trade fi­nance sau mana­ge­ment al ris­cu­lui va­lu­tar. „Ne-am im­pli­cat acolo unde a fost nevoie de noi, cu tipul de facilitate care a fost utilă pentru clienţii noştri“, susţine Mi­hă­­­escu, care este re­gi­onal manager EU8 şi Moldova al IFC. Ana-Maria Mi­hăescu apreciază că în prezent sec­torul bancar este bine capitalizat, în­să susţine că instituţia rămâne des­chi­să la „noi oportunităţi de investiţii“ şi este „gata să se implice în cazul în care se concretizează o mişcare (mai amplă) de con­solidare la nivelul mai multor bănci“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO