Bănci și Asigurări

IFN-urile au adus 1,4 mil. € la capital în luna mai

IFN-urile au adus 1,4 mil. € la capital în luna mai

Autor: Anelis Baciu

06.07.2016, 00:03 305
Acţionarii instiuţiilor financiare nebancare (IFN-uri) au efectuat majorări de capital în valoare de peste 1,4 milioane euro în luna mai a acestui an, potrivit datelor statistice ale Registrului Comerţului. Pe de altă parte, nicio bancă sau asigurător nu figurează cu injecţii de capital în luna mai.

Cea mai mare majorare de capital efectuată de un IFN a aparţinut Ferratum, o companie finlandeză care anul trecut a marcat o pierdere de 33 milioane de lei. Un alt IFN care şi-a majorat capitalul în luna mai este şi Askredit, acţionarii companiei efectuând o infuzie de capital de aproape 200.000 de euro.

Anul trecut companiile care activează pe piaţa financiară au primit infuzii de capital de aproximativ 700 de milioane de euro. Aproximativ 90% din această sumă a mers la bănci. Banii aduşi de acţionarii străini au mers în principal pentru acoperirea pierderilor şi nu pentru extinderea afacerilor. Cea mai mare majorare de capital de anul trecut a fost efectuată de actionarii austrieci ai Volksbank, instituţia preluată de Banca Transilvania primind o injecţie de capital de 482 milioane de  euro.

În primele trei luni ale anului investitorii străini care deţin businessuri în industria financiară din România au adus peste 145 milioane lei (33 mil. euro) la capitalul subsidiarelor, cei mai activi fiind acţionarii din asigurări.

Companiile străine de asigurări au primit în primul trimestru infuzii de capital în valoare de 132 milioane de lei, adică aproximativ 90% din suma totală a majorărilor de capital din sectorul financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO