Bănci și Asigurări

IFN-urile au dat credite de 663 mil. lei în primele trei luni ale anului, în creştere cu 33% faţă de 2015

IFN-urile au dat credite de 663 mil. lei în primele trei...

Autor: Anelis Baciu

30.05.2016, 12:22 244

Instituţiile financiare nebancare (IFN-uri) au acordat în primele trei luni ale acestui an credite în valoare de 663 milioane lei, în creştere cu 33% faţă de aceeaşi periodă a anului trecut, potrivit datelor ALB- asociaţia societăţilor financiare din România. Peste 90% din valoarea finanţărilor, echivalentul a 611 milioane de lei,  reprezintă credite de consum, în timp ce creditele industriale şi cele pentru achiziţia de autovehicule au cumulat 6,1%, respectiv 1,8%.

“Creşterea de 33% a volumului de credite de consum finanţat de membrii ALB este sustinută de creşterea încrederii consumatorilor în stabilitatea economică şi a celei personale, implicit de creşterea apetitului faţă de cumpărături de valoare mai mare, destinate unor proiecte personale de mai mare anvergura. Observam ca segmentul clientilor cu venituri mai mari decat media a crescut, la fel si sumele finantate ce depasesc 5000 euro/contract” , a mentionat Ema Randjak, preşedintele Consiliului Creditului de Consum al ALB.

Membri ALB controlează circa 80% din piaţa creditului de consum.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO