Bănci și Asigurări

Îmbunătăţirea calităţii portofoliului a ajutat BCR să facă profit de peste 1 mld. lei în 2016

Sergiu Manea, CEO al BCR: „Contăm pe un bilanţ puternic şi o capitalizare solidă“

Sergiu Manea, CEO al BCR: „Contăm pe un bilanţ puternic şi o capitalizare solidă“

Autor: Claudia Medrega

01.03.2017, 00:08 423

• Veniturile operaţionale ale BCR au scăzut anul trecut, însă cea mai mare bancă de pe piaţa locală a reuşit să-şi majoreze profitul peste pragul de 1 mld. lei ca urmare a îmbunătăţirii calităţii portofoliului şi scăderii provizioanelor. Profitul BCR reprezintă aproape o cincime din câştigul grupului Erste, de 1,26 mld. euro.

Grupul BCR, care include cea mai mare bancă de pe piaţa locală, a obţinut anul trecut un profit net de 1,04 mld. lei (233 mil. euro), cu 14,5% peste nivelul câştigului din 2015, în condiţiile în care veniturile operaţionale au fost în scădere din cauza diminuării câştigurilor din dobânzi.

Rezultatul raportat de BCR a fost susţinut de îmbunătăţirea calităţii portofoliului şi mai puţin de activitatea operaţională. BCR susţine că a acordat anul trecut credite noi de 8,8 mld. lei, însă portofoliul total de credite era în scădere faţă de decembrie 2015.

„Graţie unui acţionar ma­joritar devotat, ce ne-a spri­jinit pe parcursul întregului ciclu economic, contăm în acest moment pe un bilanţ puternic şi o capitalizare solidă, care ne permit să extindem intermedierea financiară în întreaga ţară. Suntem o bancă românească deţinută de un acţionar majoritar străin, iar acest fapt ne face cu atât mai mult un promotor al nevoii ca România să avanseze pe lanţul de valoare economică adăugată de la nivel global. Vom fi un jucător activ în cadrul tuturor iniţiativelor menite să dezvolte compe­titivitatea şi prosperitatea Ro­mâ­niei“, afirmă Sergiu Manea, CEO al BCR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO