Bănci și Asigurări

Împrumutaţii în valuta ar putea plăti rata la cursul semnării contractului. Decizia Curţii Europene de Justiţie. Video

Împrumutaţii în valuta ar putea plăti rata la cursul...

Autor: Pro TV

02.05.2014, 11:16 2691

Informatie importanta pentru toti cei care au credite in valuta. Indiferent ca este vorba de franci elvetieni, euro sau dolari, ei ar putea obtine dreptul de a le plati la cursul de la data acordarii.

Cel putin asta sustin avocatii specializati in litigii impotriva bancilor care se bazeaza pe decizia Curtii Europene de Justitie. Aceeasi avocati spun, insa, ca cei care vor sa obtina asta trebuie sa se inhame la procese lungi, care pot dura si 4 ani.

Intr-un proces deschis in Ungaria de o familie nemultumita ca plateste ratele in franci elvetieni la un curs dublu fata de cel de la acordare creditului, Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis ca diferenta de curs nu reprezinta o "remuneratie" pentru serviciul efectuat de banca. Iar instantele din toate tarile Uniunii Europene pot decide daca plata acestei diferente de curs este abuziva, in cazul in care clientul intenteaza proces bancii.

Gheorghe Piperea, avocat: "Oricine declanseaza o astfel de procedura in momentul de fata poate sa aiba castig de cauza. Ceea ce este, insa, neplacut, este ca fiecare va trebui sa faca propriul proces, eventual in alianta cu altii".

Citiţi mai multe despre decizia Curţii Europene pe www.stirileprotv.ro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO