Bănci și Asigurări

Împrumuturi pe bandă rulantă. ING dă bani pentru IMM-uri: Un nou credit instant de 35.000 de lei, fără documente suplimentare şi fără garanţii

Împrumuturi pe bandă rulantă. ING dă bani pentru...

Autor: Ştefan Stan

17.11.2017, 12:30 5297

ING România intră pe piaţa cardurilor de credit cu un produs revoluţionar pentru Microîntreprinderi şi IMM-uri, ING Business Credit Card, ce poate fi emis pe loc pentru clienţii băncii în orice ING Office.

Limita cardului de credit merge până la 35.000 lei fără a mai fi nevoie de documente suplimentare sau alte garanţii, bazându-se pe istoria pe care clientul o are deja cu banca. Cardul Visa este emis pe loc atunci când toţi acţionarii companiei vin la semnarea contractului. Varianta embosată a cardului este de asemenea disponibilă, fiind eliberată în câteva zile.

„Astăzi, tehnologia ne permite să analizăm cererea unui client fără a-l mai deranja şi pune pe drumuri pentru documente financiare suplimentare. Avem un istoric cu ei, avem evoluţia lor financiară şi acum putem să folosim această expertiză oferind produsele instant, aşa cum este şi cazul ING Business Credit Card. Credem că operaţiunile bancare ar trebui să fie simple şi rapide, dar mai ales făcute responsabil, aşadar politica noastră sigură de creditare este în continuare respectată, doar că acum avem un proces de analiză mult mai rapid pentru a oferi servicii mai bune clienţilor. În acest an, am văzut o cerere clară pe acest segment de clienţi, dat fiind că portofoliul de microîntreprinderi cu credit a crescut cu 40%”, a declarat Daniel Llano, Head of Retail ING România.

Produsul este disponibil şi pentru noii clienţi ING, caz în care analiza dosarului durează minim două zile. Pentru această categorie, limita cardului de credit ajunge la 25.000 lei.

Condiţiile produsului sunt aceleaşi pentru ambele categorii de clienţi: zero costuri de emitere a cardului şi de acordare a creditului şi un cost anual de administrare de 75 de lei. Printre principalele beneficii, cardul oferă o perioadă de graţie de 45 de zile pentru orice achiziţie plătită printr-un POS sau canal online din ţară sau din străinătate. Dacă sumele folosite sunt returnate în totalitate până la scadenţă, clienţii beneficiază de o dobândă de 0% pentru sumele utilizate. Dacă suma folosită de pe cardul de credit nu este restituită până la scadenţă, clienţii au o dobândă fixă de 25% pe an calculată numai pentru diferenţa de sumă rămasă de plată. Dobânda de 25% se aplică inclusiv sumelor retrase din ATM-uri.

Totodată, clienţii care au tranzacţii de câte 1.000 lei minim fiecare pot opta să realizeze plata în trei rate cu o dobândă de 0% dacă achită printr-un POS, oriunde în lume la cei peste 44 milioane de comercianţi ce acceptă cardurile VISA.

Contractul este actualizat automat, fără a mai fi nevoie de documente suplimentare pentru reînnoire.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO