Bănci și Asigurări

Împrumuturile în lei se ieftinesc: ipotecarele au ajuns la 7%, iar creditele de consum merg spre 10%

Împrumuturile în lei se ieftinesc: ipotecarele au ajuns...

Autor: Ciprian Botea

17.09.2013, 00:07 1158

Cele mai ieftine credite imobiliare în lei afişează acum dobânzi efective de 7% pe an, iar creditele de consum pot fi contractate chiar şi la 10% pe an după ajustările din ultimele săptămâni.

Bancherii au început să ajusteze dobânzile la creditele în lei după ce indicatorul Robor la 3 luni – utilizat ca bază de calcul pentru majoritatea creditelor în lei – a scăzut cu circa un punct procentual faţă de nivelul de la începutul lunii august şi a ajuns la 3,8% pe an. Cele mai bune oferte la creditele imobiliare ajung în prezent la 7-8% pe an, în timp ce finanţările pentru consum pornesc de la 10-12% pe an, potrivit comparatorului de credite conso.ro.

„Sunt în piaţă şi oferte cu dobândă efectivă de 12% pe an. Mă aşteptam însă să văd mai multe oferte noi. Există posibilitatea ca băncile să majoreze marjele de dobândă odată cu actualizarea indicilor Robor pentru a menţine dobânda nominală, dar nu cred că vor fi multe astfel de situaţii“, afirmă Liviu Andrei, directorul executiv al brokerului Alliance Finance.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO