Bănci și Asigurări

În caz că nu ştiaţi, de la 1 octombrie intră în vigoare opţional plata defalcată a TVA: Trezoreria statului oferă gratuit conturi persoanelor impozabile

În caz că nu ştiaţi, de la 1 octombrie intră în...

Autor: Roxana Rosu

18.09.2017, 15:30 269

Trezoreria pune la dispoziţia tuturor persoanelor impozabile conturi gratuite pentru plata defalcată a TVA, având în vedere că pe 1 octombrie intră în vigoare opţional acest sistem de plată.

Informaţiile privind codurile IBAN aferente conturilor de TVA pot fi accesate şi on-line prin introducerea codului fiscal, pe site-ul ANAF.

Toate comisioanele sunt 0, iar extrasele de cont vor fi gratuite şi disponibile şi on-line.

În plus, CEC Bank a informat Ministerul Finanţelor Publice de lansarea contului pentru gestiunea TVA.

Oferta CEC Bank prevede comision 0 de deschidere şi închidere de cont, pentru depunerile în numerar efectuate de persoanele autorizate, la încasări intra şi interbancare şi la plăţi decontate în sistem interbancar, precum şi comisioane reduse cu 50% la plăţile interbancare efectuate prin intermediul CEC Bank Mobile Banking şi Internet Banking CEConline.

Potrivit noilor reglementări, cu excepţia persoanelor fizice, orice persoană impozabilă, indiferent dacă este sau nu înregistrată în scopuri de TVA, va fi obligată să facă plata facturilor primite pentru achiziţii într-un cont separat de TVA indicat de furnizor.

Sistemul - numit generic „split-TVA” sau plata TVA defalcat - ar urma să se aplice opţional de la data de 1 octombrie 2017 şi obligatoriu de la data de 1 ianuarie 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO