Bănci și Asigurări

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis: ASF poate cere intrarea în faliment a Carpatica Asig

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis: ASF...

Autor: Mediafax

06.12.2016, 00:02 207

Instanţa supremă a decis luni res­pin­gerea contes­ta­ţiei formulate de DNA privind revocarea măsurii pre­ventive constând în interdicţia iniţierii pro­cedurilor de dizolvare şi lichidare dis­pusă faţă de compania de asigurări Car­patica Asig, astfel că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) poate cere falimentul societăţii.

„Respinge ca nefondată con­tes­ta­ţia formulată de Parchetul de pe lângă Înal­ta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direc­ţia Naţională Antico­rup­ţie împotriva dis­­poziţiei privind revo­carea măsurii pre­­ventive constând în interdicţia ini­ţierii procedurilor de dizolvare şi lichi­dare dispusă faţă de inculpata SC Car­pa­tica Asig. S.A., cuprinsă în încheierea din data de 21 noiembrie 2016 pronun­ţa­tă de Înalta Curte de Casaţie si Justiţie - Secţia penală, în dosarul nr. 2827/2/2014. în baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea prezentei cauze rămân în sarcina statului“, a decis Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO