Bănci și Asigurări

Încă două nume vehiculate pentru poziţiile vacante de la ASF: avocatul specializat în piaţa de capital Dan Vlădescu şi parlamentarul Sorin Bota cu experienţă în piaţa serviciilor financiare

Încă două nume vehiculate pentru poziţiile vacante de...

Autor: Anelis Baciu

31.05.2017, 19:36 505

Avocatul Dan Vlădescu şi deputatul Sorin Bota sunt cele mai noi nume vehiculate pentru cele două poziţii de conducere vacante din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Dan Vlădescu, fost preşedinte al ANRMAP, agenţia naţională care se ocupă cu achiziţiile statului, şi un abonat al funcţiilor de la stat, ar fi luat în calcul pentru funcţia de preşedinte, în locul rămas vacant după revocarea lui Mişu Negriţoiu, potrivit surselor din piaţă. Pe de altă parte, deputatul PSD Sorin Bota ar urma să preia funcţia de prim-vecepreşedinte, în locul lui Cornel Coca Constantinescu care a trecut pe poziţia de vicepreşedinte responsabil cu sectorul asigurărilor. ContactaţI de ZF atât Sorin Bota, cât şi Dan Vlădescu nu au dorit să comenteze informaţiiile.

Cine e Dan Vlădescu, vehiculat ca viitor preşedinte al ASF

Lucian Dan Vladescu a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universitasii Bucureşti, fiind licentiat în stiinte juridice din anul 1995. În perioada 2012-2013 Dan Vlădescu a fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP). Dan Vlădescu a fost reprezentantul statului în consiliul de administraţie al OMV Petrom, unde încasat 20.000 de euro pe an, potrivit propriilor declaraţii de avere.

Cine este Sorin Bota, vehiculat ca prim-vicepreşedinte al ASF

Sorin Bota, 48 de ani, este în prezent vicepreşedinte al comisiei pentru transporturi şi infrastructură din cadrul Camerei Deputaţilor, iar anterior a avut două mandate ca membru în comisia de buget-finanţe . El este un apropiat al pieţei de capital şi a contribuit la crearea legislaţiei pieţei secundare de tranzacţionare. În perioada 2001-2005 Sorin Bota a fost secretar de stat la Ministerul Tranporturilor, Construcţiilor şi Turismului, iar în perioada 2008-2012 a fost senator. El este absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, are un doctorat în inginerie la Universitatea din Oradea şi o specializare în management finanţelor internaţionale la Harvard Business University. În 2003 a absolvit şi Colegiul Naţional de Apărare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO