Bănci și Asigurări

Încă o bancă din sistem majorează avansul la creditele imobiliare în euro

Încă o bancă din sistem majorează avansul la...

Autor: Liviu Popescu

04.04.2016, 16:54 6289

Garanti Bank, un jucător de talie medie din sistemul bancar local, a decis să majoreze avansul minim pentru un credit de investiţii imobiliare în euro la 40% de la 25%, în timp ce avansul pentru creditele imobiliare în lei a rămas neschimbat la 15%.

Totodată, banca diminuează ponderea creditului în valoarea garanţiei (LTV), de la 75% la 60%, pentru creditele imobiliare în euro şi creditele de consum cu ipotecă în euro.

“Decizia de a majora avansul la creditele imobiliare în euro este de natură prudenţială şi vine în urma unei analize a pieţei şi a estimărilor aferente. Garanti Bank are un produs imobiliar foarte competitiv şi vom continua să fim alături de clienţii noştri pentru a le oferi cele mai bune soluţii financiare, atât în lei, cât şi în euro”, a declarat Ufuk Tandoğan, CEO Garanti Bank.

Astfel, Garanti Bank devine o altă bancă în rândul celor care au decis să majoreze avansul la creditele imobiliare în euro (Raiffeisen, Bancpost, Banca Românească, BRD, Intesa Sanpaolo).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO