Bănci și Asigurări

Încă un asigurător în lichidare intră pe mâna KPMG

Încă un asigurător în lichidare intră pe mâna KPMG

Autor: Anelis Baciu

03.06.2016, 00:04 481

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a apro­bat procesul de dizolvare şi lichidare a Fata Asigurări, cea mai ma­re companie de asigurări agricole din piaţa locală, închi­de­rea operaţiunilor fiind în sarcina consultanţilor de la KPMG. Com­pania de consultanţă KPMG se ocupă şi de fali­mentul Astra Asigurări, cel mai mare din istoria pieţei locale de asigurări.

Fata Asigurări, controlată de grupul italian Generali, a decis să iasă din piaţă locală prin lichidarea operaţiunilor, du­pă ce în ultimii şase ani a strâns pierderi în valoare de peste 80 mil. lei (18 mil. euro).

Italienii nici nu au încercat o vânzare a Fata Asigurări, ci au luat direct decizia de lichidare a asigurătorului, operaţiune de care s-a ocupat iniţial divizia locală a Generali.

Într-un comentariu transmis de reprezentanţii Generali către ZF la finalul anului trecut, aceştia spuneau că decizia de lichidare a fost luată ca urmare a unei analize a situaţiei eco­no­mice şi financiare a companiei Fata Asigurări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO