Bănci și Asigurări

Încrederea în economia europeană, la cel mai ridicat nivel din 2011

Încrederea în economia europeană, la cel mai ridicat...

Autor: Ştefan Stan

27.02.2017, 14:40 166

Dacă uităm problemele din economia Greciei şi alegerile din Franţa, încrederea în economia europeană este la cel mai ridicat nivel din 2011, ceea ce sugerează că zona-euro este într-o stare mai bună decât a fost de ani buni, scrie Bloomberg.

În urmă cu numai un an, oficialii Băncii Centrale Europene dezbăteau legat de măsuri suplimentare de relaxare fiscală, iar situaţia ar putea arăta total diferit, deşi Brexitul, starea Greciei şi ascensiunea unor valuri de populism reprezintă ameninţări formidabile.

Jens Weidmann, preşedintele Budesbank, a spus în ton cu rezultatele încrederii economice că aşteptările legate de o creştere a dobânzii în 2019 nu mai par absurde.  

După ce indicele încrederii a ajuns la 108 luni, oficialii au avut parte de ultima tranşă majoră de statistici înainte decizia de pe 9 martie de politică monetară.

Preţurile de consum cel mai probabil au crescut la 1,9% anual în februarie, ajungând foarte aproape de ţinta de 2% stabilită de BCE pentru stabilitate a preţurilor, pentru prima oară în ultimii patru ani. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO