Bănci și Asigurări

Încrederea analiştilor financiari în economie a crescut în decembrie

Încrederea analiştilor financiari în economie a...

Autor: Ioana Tudor

26.01.2015, 10:51 187

Încrederea analiştilor în economie a continuat să se îmbunătăţească în luna decembrie în ceea ce priveşte aşteptările pentru viitor, în timp ce componenta care evaluează condiţiile curente a fost în scădere, conform unui indicator calculat de CFA România.

„Pentru exercitiul din luna decembrie 2014, valoarea indicatorului de încredere macroeconomică a înregistrat o creştere de aproximativ 10 puncte faţă de luna anterioară ajungând la valoarea de 60,2. Majorarea s-a datorat exclusiv componentei de anticipaţii a indicatorului”, informează asociaţia analiştilor financiari într-un comunicat.

Indicatorul condiţiilor curente, referitoare la mediul de afaceri şi piaţa muncii, a fost de 41,1, în scădere cu 1,1 puncte faţă de valoarea înregistrată în exerciţiul anterior, iar indicatorul anticipaţiilor s-a majorat la 69,8.

„În ceea ce priveşte cursul de schimb EUR/RON, valorile mediane ale anticipaţiilor pentru cele două orizonturi de timp avute în vedere au consemnat un curs anticipat de 4,4550 pentru orizontul de 6 luni (valoarea în uşoară creştere faţă de cea înregistrată în luna noiembrie) şi de 4,4775 pentru orizontul de 12 luni (faţă de valoarea de 4,4750 înregistrată în exerciţiul anterior)”, potrivit analiştilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO