Indicele ROBOR la şase luni a crescut la 1,92%, iar cel la trei luni a rămas la 1,78%

12 oct 2017 Autor: Roxana Rosu

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, a stagnat ieri la 1,78%, în timp ce ROBOR la şase luni, folosit în special în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei, şi-a continuat trendul uşor ascendent şi a ajuns la 1,92%. 

Evoluţia ROBOR la tei luni s-a menţinut relativ constantă în ultimele zile, după ce urcase la un maxim de 1,8% marţea trecută. BNR a intervenit pe 3 octombrie, plasând 9,3 mld. lei în piaţă, iar în următoarele zile ROBOR a oscilat între 1,78% şi 1,79%. 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.10.2017

 
Cuvinte cheie:
ROBOR
, indice
, dobanzi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide