Bănci și Asigurări

Indicii ROBOR la 3 şi 9 luni revin pe creştere, iar cei la 6 şi 12 luni scad

Indicii ROBOR la 3 şi 9 luni revin pe creştere, iar cei...

Autor: Bianca Ciocotisan

16.08.2018, 11:13 12459

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut joi la valoarea de 3,28%, de la 3,26%, cât înregistra marţi, informează Banca Naţională a României (BNR).

Indicele ROBOR la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare lei cu dobândă variabilă, a scăzut uşor joi la 3,42%, de la 3,43%.

Noul Paradis Românesc. Staţiunea din munţi cu plaje artificiale la 900 de metri altitudine care a fost numita „Marea de la Munte”

De Basm. S-a deschis cel mai mare parc de agrement din România. ”Zaga Zaga” Resort, 82 de hectare. Preţul uni bungalow pe malul apei

SECRETUL celei mai luxoase plaje din România!

Şi indicele ROBOR la 9 luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale pentru o perioadă de nouă luni, a crescut joi la valoarea de 3,5% de la 3,49%.

De asemenea, indicele ROBOR la 12 luni a scăzut joi de la 3,55%, la 3,54%.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care băncile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Naţională.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO