Bănci și Asigurări

Industria de leasing are de recuperat peste 22 de milioane de lei de la Astra Asigurări

Industria de leasing are de recuperat peste 22 de...

Autor: Anelis Baciu

04.11.2015, 00:07 598

Firmele de leasing au de încasat despăgubiri de peste 22 milioane de lei (5 mil. euro) de la asigurătorul ajuns în faliment Astra, însă până în prezent au depus cereri de plată pentru daune de 35 de ori mai mici.

„Valoarea despăgubirilor aferentă dosarelor de daună astfel după cum rezultă din evidenţele preluate de la Astra este de 22,3 milioane lei. Până în prezent, la Fond s-au depus de către societăţile de leasing cereri de plată pentru valoarea de 620.000 lei, au declarat pentru ZF reprezen­tanţii Fondului de Garantare a Asiguraţilor (FGA). 

Cele mai mari şase companii de leasing, care controlează peste jumătate din piaţă, au aproape 3.000 de dosare de daună la Astra Asigurări, potrivit datelor agregate de ZF de pe site-ul FGA.

Porsche Leasing, jucătorul cu numărul trei din piaţa de profil cu afaceri de 450 milioane de lei anul trecut, are cele mai multe dosare de daună deschise la Astra Asigurări, peste 1.300, fiind urmat de Impuls Leasing cu aproape 1.000 de dosare înregistrate la Fond.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO