Bănci și Asigurări

ING Asigurari isi face centru regional de servicii la Cluj-Napoca

27.09.2009, 15:20 51

ING Asigurari Europa Centrala va infiinta in 2010 la Cluj-Napocaun centru regional de servicii pentru Europa Centrala, care vareuni o parte din functiile departamentelor IT, financiar si deoperatiuni, a anuntat vineri asiguratorul olandez, acesta urmand sarenunte astfel la o parte din angajatii din state precum Cehia siSlovacia.

Masura face parte dintr-un proiect regional dezvoltat din 2008,pentru imbunatatirea serviciilor pentru clienti si de crestere aeficientei activitatilor de asigurari de viata.

Activitatile legate de marketing si vanzari se vor desfasura incontinuare la nivel local, in fiecare tara din regiune. ING aredrept obiectiv cresterea si consolidarea prezentei si a pozitieisale pe piata de profil in Europa Centrala.

Centrul regional de servicii va include toate tarile din zonaING Asigurari Europa Centrala (Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria siRomania). Motivul infiintarii acestui centru este rationalizareaoperatiunilor din regiune, diminuarea costului unei polite deasigurare de viata pentru clienti si expertiza regionala.

Transferul activitatilor va incepe in Cehia si Slovacia, dinultimul trimestru al anului 2010.

Astfel, ING va concedia in 2010 pana la 280 de angajati dinCehia si Slovacia, respectiv 30%-40% din forta de munca de 700 depersoane din cele doua tari, dupa transferarea anumitor activitatiauxiliare, a declarat vineri purtatoarea de cuvant AlexandraGjuric, citata de Reuters.

Somajul din Cehia a urcat la 8,5%, cel mai ridicat nivel dinultimii trei ani, in conditiile in care majoritatea companiilor aurestructurat forta de munca, dupa ce comenzile au scazut din cauzacrizei economice.

In prima parte a anului 2009, divizia CSOB a companiei KBC aconcediat mai multe sute de salariati.

Grupul ING ofera in Romania servicii financiar-bancare, deasigurari, pensii si management al investitiilor, prin companiileING Bank, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Fond de Pensii,ING Asigurari de Viata si ING Real Estate InvestmentManagement.

ING Asigurari de Viata este cea mai mare companie de profil dinRomania, in functie de volumul primelor subscrise.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO