ING Bank revine la avansul minim de 15% la creditele ipotecare standard pentru a se adapta la cererea pieţei

11 ian 2017 Ziarul Financiar

ING Bank, a şaptea bancă după valoarea activelor, va reduce de la 21 ianuarie avansul minim în cazul creditelor ipotecare standard în lei de la 25% la 15%, revenind astfel la nivelul solicitat înainte de intrarea în vigoare a legii dării în plată. Olandezii au în ofertă doar credite ipotecare în monedă naţională.

„Am decis să reducem avansul pentru a face creditul de achiziţie să răspundă cererii de credite ipotecare, care a ră­mas constantă pe parcursul anului trecut. Ne-am luat un ori­zont de timp de şase luni pentru a reevalua nivelul avansului so­licitat pentru creditele ipotecare, suficient pentru a ob­ser­va evoluţia, dar şi particularităţile solicitărilor de dare în pla­tă primite“, a spus Ştefan Radu, director de dezvoltare pro­duse de retail în cadrul ING Bank.

Brokerii imobiliari se aş­teap­tă ca 2017 să fie un an bun pentru credita­rea ipote­cară. Gabriel Voicu, direc­tor di­vizie New Homes în cadrul com­paniei de consultanţă imo­biliară Coldwell Banker, spune că 2017 va fi marcat de o tranziţie din zona de mass market care presupune achi­ziţii de apartamente la un preţ cuprins între 40.000 şi 55.000 de euro, către zona de middle market, care înseam­nă apartamente mai scumpe, cu preţuri variind între 55.000 şi 80.000 de euro.

Stocul creditelor ipotecare în lei a ajuns la 28 mld. lei la finalul lunii noiembrie a anului trecut, în creştere cu aproape 60% faţă de luna noiembrie a lui 2015. Creşterea din ultimii ani a stocului creditelor ipotecare în lei a fost susţinuţă de finanţările acordate prin programul guvernamental Prima casă, dar şi de creditele standard.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.01.2017

 
Cuvinte cheie:
credite ipotecare
, avans
, ing
, ing bank
, minim
, revenire
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide