Bănci și Asigurări

​ING: Decizia Rezervei Federale a SUA din această seară înclină spre un mesaj favorabil unei politici monetare relaxate. Leul s-ar putea întări puţin mâine

​ING: Decizia Rezervei Federale a SUA din această...

Autor: Liviu Popescu

16.03.2016, 13:06 1029

Economiştii de la ING Bank scriu într-un raport că şedinţa de politică monetară a Rezervei Federale a SUA (Fed), cea mai puternică bancă centrală din lume, şi conferinţa de presă care îi va urma vor fi urmărite cu atenţie de piaţă locală, fapt ce va duce, probabil, la o tranzacţionare într-un interval restrâns.

“Astfel, euro/ron ar putea rămâne în jurul a 4,4750 de lei astăzi. Cum aşteptările ING privind decizia Fed înclină spre un mesaj favorabil unei politici monetare relaxate, leul ar putea fi influenţat de acest semnal şi s-ar putea întări mâine”, scrie ING în raport.

BNR a anunţat astăzi o referinţă de 4,4775 de lei pentru un euro, în creştere cu 0,16% faţă de şedinţa precedentă, în timp ce dolarul american s-a apreciat uşor la cursul BNR la 4,0387 lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO