Bănci și Asigurări

ING: Euro ar putea să coboare în continuare, primul prag important e la 4,2 lei

ING: Euro ar putea să coboare în continuare, primul prag important e la 4,2 lei

Autor: Liviu Chiru

23.02.2011, 11:07 23

Leul ar putea să câştige în continuare teren în faţa euro, însănivelul de 4,2 lei pentru un euro s-ar putea dovedi un pragrezistent, consideră Nicolaie Alexandru-Chideşciuc, economistul-şefal ING Bank.

De altfel, euro se tranzacţionează pe piaţa valutarăinterbancară la 4,2280 lei, în scădere faţă de nivelul de ladeschidere, de aproape 4,23 lei. Euro nu a mai fost tranzacţionatatât de jos din august anul trecut.

"Ieri a devenit evident că există un anumit tipar în evoluţiacotaţiilor pe parcursul şedinţei de tranzacţionare şi, ţinând contşi de volumele mai mari de tranzacţionare, credem că în spatelemişcării se află BNR", spune Chideşciuc, notând că motivele uneiasemenea intervenţii rămân neclare. El apreciază că impactulaprecierii leului asupra inflaţiei este redus, mai ales cămajoritatea operatorilor deja luaseră în calcul o scădere acursului în primăvară. În schimb, un leu mai puternic transmite unmesaj de încredere în economie, după ce Produsul Intern Brut petrimestrul al patrulea a fost peste aştetpări.

"Având în vedere starea încă fragilă a economiei, consider că oîntărire prea puternică a leului în faţa euro se poate dovedidăunătoare", afirmă Chideşciuc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO