Bănci și Asigurări

ING închide operaţiunile bursiere de la Bucureşti

ING închide operaţiunile bursiere de la Bucureşti

Autor: Andrei Chirileasa, Stefan Musgociu

01.10.2012, 16:11 5126

​ING Bank, una dintre cele mai mari bănci active pe bursa de la Bucureşti, îşi va închide operaţiunile pe piaţa de capital locală.

ING este al doilea intermediar de pe bursă după primele nouă luni ale anului, cu un rulaj de 1,5 miliarde de lei (330 mil. euro) pe piaţa acţiunilor.

Banca a intermediat, printre altele, listarea Fondului Proprietatea (FP), în consorţiu cu Raiffeisen şi BRD, în ianuarie 2011, şi oferta de preluare a acţiunilor Azomureş (AZO), în luna iunie a acestui an.

​ING îşi va închide toate operaţiunile de brokeraj şi conexe (oferte publice, finanţări corporative) la nivel mondial, aceasta fiind o decizie strategică la nivelul grupului.

"Operaţiunile de brokeraj din Europa Centrală şi de Est şi Rusia se închid, cu excepţia Poloniei, unde avem o prezenţă solidă. Evident, rămânem în zona Benelux (Olanda, Belgia, Luxembourg - n.r.), piaţa noastră de bază", a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ING Commercial Banking Londra, Adrian Simpson.

Simpson a precizat că decizia afectează până la 100 de angajaţi, cei mai mulţi de la Londra. În România şi Cehia, închiderea operaţiunilor de brokeraj va viza 7-8 angajaţi cumulat.

"În contextul condiţiilor de piaţă foarte dure, ING trebuie să se concentreze pe operaţiunile cheie, cu o atenţie sporită la costuri. Banca a acţionat astfel încât să rămână competitivă pe toate pieţele", a spus Simpson.

În zona consultanţei pentru fuziuni şi achiziţii, ING va modifica structura operaţiunilor din Europa Centrală şi de Est astfel încât noile contracte să intre în responsabilitatea echipelor locale de specialişti, şi nu de biroul de la centru, din Londra, a adăugat el.

În primele nouă luni, ING a intermediat pe bursa de la Bucureşti tranzacţii de 1,589 miliarde lei, plasându-se pe locul trei în topul brokerilor.

Banca a făcut parte în 2010 din consorţiul de brokeri care au intermediat listarea Fondului Proprietatea la BVB, alături de Raiffeisen Capital Investment şi BRD Groupe Societe Generale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO