Bănci și Asigurări

ING şi BERD finanţează parcul logistic CTPark Bucharest, deţinut de unul dintre cei mai mari jucători de spaţii logistice, cu 96 mil. euro

Mihaela Bîtu, Head of Wholesale Banking ING România

Mihaela Bîtu, Head of Wholesale Banking ING România

Autor: Cristina Bellu

23.03.2018, 12:42 1672

ING Bank România şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) finanţează cu 96 milioane de euro parcul logistic CTPark Bucharest, operat de subsidiara din România a dezvoltatorului imobiliar ceh CTP, care deţine cel mai mare portofoliu de parcuri logistice şi proprietăţi închiriabile în Europa Centrală şi de Est.

Din totalul finanţării,  ING Bank România acordă 52,2 milioane euro şi BERD - 43,8 milioane de euro, împrumutul fiind destinat dezvoltării operaţiunilor dintr-o serie de depozite cu un consum eficient de resurse, ocupate de chiriaşi ca Orange, compania de management al informaţiilor Iron Mountain sau compania globală XPO Logistics.

 „În ING, sustenabilitatea este în centrul valorilor noastre şi a strategiei grupului. Avem convingerea că acele companii care astăzi iau în calcul schimbările climatice şi resursele limitate, făcând tranziţia către soluţii sustenabile, sunt câştigătoarele economiei de mâine. (..).”, spune Mihaela Bîtu, Head of Wholesale Banking ING România.

La rândul său, Matteo Patrone, EBRD Regional Director în România şi Bulgaria,e ste de părere că eficientizarea resurselor rămâne o prioritate pentru România.

”Având în vedere creşterea susţinută a sectorului industrial, este crucial să setezi standardele pentru operatorii şi dezvoltatorii din zona logistică. Primul efort BERD în această direcţie a fost făcut anul trecut, prin finanţarea CTPark Bucharest West. Suntem încântaţi că putem finanţa compania în continuare pentru astfel de proiecte sustenabile”.

O parte din împrumutul BERD va merge către construcţia unui nou depozit în aceeaşi locaţie.

Economia României rămâne în continuare una dintre cele mai energofage din Uniunea Europeană, cu un consum dublu de energie faţă de media acesteia. Fondul de clădiri rezidenţiale şi comerciale, publice şi private este un mare consumator de energie, reprezentând 40% din consumul total naţional de energie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO