Bănci și Asigurări

​ING: Startul noului an ar putea fi tensionat daca guvernul nu va creşte salariul minim din ianuarie

​ING: Startul noului an ar putea fi tensionat daca...

Autor: Liviu Popescu

29.12.2015, 11:45 478

Analiştii de la ING Bank atrag atenţia într-o notă de studiu că startul noului an ar putea fi tensionat în condiţiile în care sindicatele ameninţă cu proteste pe 15 ianuarie dacă Guvernul nu va creşte salariul minim cu aproximativ 14% începând cu ianuarie 2016.

„Executivul ar prefera ca majorarea să fie începând din luna mai. O decizie pe această temă ar putea fi luată la şedinţa de guvern de mâine.”

Potrivit Mediafax, Guvernul a  ajuns de astăzi la un acord cu sindicatele privind creşterea salariului minim de la 1 mai la 1.250 de lei, dar şi indexarea automată care va ţine cont de coşul minim şi de inflaţie, propunere cu care sindicate sunt de acord.

Preşedintele Cartel Alfa Bogdan Hossu a precizat că Guvernul a înaintat proiectul de hotărâre care prevede această majorare marţi dimineaţă, iar această propunere este agreată de sindicalişti pentru că se recuperează parţial pierderea din primele patru luni ale anului în care salariul minim la rămâne la 1.050 de lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO