Bănci și Asigurări

ING va acorda de anul viitor doar credite în lei persoanelor fizice

ING va acorda de anul viitor doar credite în lei...

Autor: Ciprian Botea

10.12.2012, 13:46 1023

ING Bank, sucursala locală a grupului olandez cu acelaşi nume, a decis să vândă începând de anul viitor doar credite în lei persoanelor fizice, urmând să renunţe şi la oferta de împrumuturi ipotecare în valută. Banca nu mai acordă de ceva vreme credite negarantate în valută.

ING devine astfel a doua bancă locală, după BCR, care decide să mute complet oferta de credite de retail pe lei. BCR, cea mai mare bancă după activele deţinute, a trecut la ofertă de credite de retail exclusiv în lei în luna octombrie a acestui an.

Creditarea în lei a devenit un subiect fierbinte pe agenda bancherilor anul acesta pe fondul restricţiilor aplicate de BNR la creditele în valută, dar şi în contextul în care nu mai reuşesc să atragă uşor resurse în monedă străină de la băncile-mamă.

Creditele în lei au dobânzi sensibil mai mari decât cele în euro, dar clienţii nu mai sunt expuşi la riscul valutar. La nivelul sistemului bancare, peste două treime din creditele acordate persoanelor fizice sunt în valută.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO