Bănci și Asigurări

ING: Vrem să creştem organic, dar ne uităm şi la oportunităţi de achiziţii

Mihaela Bîtu, deputy CEO, directorul diviziei de commercial banking, la ING Bank

Mihaela Bîtu, deputy CEO, directorul diviziei de commercial banking, la ING Bank

Autor: Claudia Medrega

09.12.2015, 00:07 1885

ING Bank intenţionează să continue strategia de dezvoltare organică în perioada următoare, în condiţiile în care există încă motoare de creştere, însă nu exclude nici eventuale achiziţii sau oportunităţi de consolidări, susţine Mihaela Bîtu, deputy CEO, directorul diviziei de commercial banking, la ING Bank.

„Strategia noastră până acum a fost de dezvoltare organică. Şi acesta rămâne scenariul nostru de bază. Preferăm să continuăm aceas­tă strategie atât timp cât con­si­derăm că avem motoare de creş­­tere. Şi noi deocamdată creş­tem. Preferăm să ne axăm pe dezvoltarea organică, însă evi­dent ne vom uita în piaţă şi, în măsura în care vor fi opor­tunităţi care să facă sens pen­tru noi, să fie un «mat­ching» bun pentru profilul nos­tru, nu exclu­dem nici  even­tuale achi­ziţii sau oportu­nităţi de consolidare“, a de­clarat Mihaela Bîtu într-un in­terviu acordat ZF.

ING Bank, care operează pe piaţa locală ca sucursală a grupului olandez cu acelaşi nume, şi-a crescut cu 50% activele bilanţiere în ultimii cinci ani, iar la finalul anului trecut a ajuns să ocupe locul şapte în sistemul bancar.

Ultimii ani au adus câteva fuziuni şi achiziţii pe piaţa locală, dar există în continuare un număr de bănci care-şi caută cumpărător. Jumătate dintre băncile din sistem au o cotă de piaţă de sub 1%, ceea ce generează de mult timp dezbateri privind nevoia de consolidare a sistemului.

ING a rambursat bailout-ul de 10 mld. euro primit la începutul crizei mondiale, în 2008, de la statul olandez, astfel că are cale liberă pentru potenţiale achiziţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO