Bănci și Asigurări

INS: Activitatea economică va fi pe plus în perioada august-octombrie, iar preţurile stabile

INS: Activitatea economică va fi pe plus în perioada...

Autor: Roxana Rosu

29.08.2016, 09:55 334

În acelaşi interval, numărul de salariaţi din industria prelucrătoare, construcţii şi servicii va fi constant, cu o uşoară creştere în comerţ.

Astfel, în cadrul anchetei de conjunctură din luna august 2016, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creştere moderată a volumului producţiei (+8%). Pentru activitatea de fabricare a altor produse din minerale nemetalice se va înregistra tendinţă de creştere mai semnificativă (+36%), în timp ce pentru fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, tendinţa va fi de scădere moderată (-10%).

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează relativă stabilitate în următoarele trei luni, la fel ca şi în cazul numărului de salariaţi.

Activitatea de construcţii va înregistra pentru următoarele trei luni o creştere moderată a volumului producţiei (+10%), managerii mizând pe stabilitatea numărului de salariaţi (+1%). În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii ele nu vor avea modificări semnificative.

În comerţul cu amănuntul managerii au estimat creştere a activităţii economice (sold conjunctural +27%), iar volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va fi de asemenea pe plus (+25%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (+15%) şi relativa stabilitate a preţurilor de vânzare cu amănuntul (+2%).

Pentru zona de servicii, managerii mizează pe majorarea cifrei de afaceri (+11%) şi menţinerea numărului de angajaţi (+4%). De asemenea, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor nu vor avea modificări majore (+1%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO