Bănci și Asigurări

Dreptul bancii de a majora dobanda, declarat abuziv de instanta, intr-un proces impotriva Volksbank

Instanta a declarat abuzive unele clauze aplicate de banci pentru majorarea dobanzilor
20.05.2010, 23:38 95

Judecatoria sectorului 2 al Capitalei a declarat abuzive uneleclauze din contractele bancare elaborate de Volksbank Romania princare banca a putut majora dobanzile, dar si pe cele referitoare laaplicarea comisionului de risc, dand castig de cauza ANPC, care areprezentant 19 clienti ai bancii, scrie Mediafax.

Judecatoria sectorului 2 al Capitalei a admis sesizarea AutoritatiiNationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) impotrivaVolksbank Romania, actiune depusa in instanta de autoritate dupa cea fost sesizata prin 19 plangeri formulate de clientii bancii,potrivit minutei instantei.

"Banca isi rezerva dreptul de a revizui structura ratei dobanziicurente in cazul aparitiei unor schimbari semnificative pe piatamonetara, comunicand imprumutatului noua structura a rateidobanzii; rata dobanzii astfel modificata se aplica de la datacomunicarii", este una dintre clauzele considerare abuzive deinstanta, in cazul tuturor reclamantilor.

De asemenea, instanta a declarat abuziva perceperea"comisionului de risc" perceput de banca aplicat la soldulcreditului, platibil lunar. Cititi mai mult pe www.mediafax.biz

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO