Bănci și Asigurări

Interesul Erste pentru băncile greceşti din România, o recunoaştere a situaţiei bune a acestora

Nicolae Cinteză

Nicolae Cinteză

Autor: Claudia Medrega

10.08.2015, 08:30 1569
Interesul arătat de CEO-ul Erste, Andreas Treichl, pentru cumpărarea unei bănci româneşti cu capital grecesc, dacă ar fi de vânzare, este o recunoaştere a situaţiei bune a acestor bănci, consideră Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Su­praveghere din BNR.
 
„Declaraţia este o recunoaştere a faptului că sunt bune“, a spus Cinteză, amintind că băncile cu acţionariat elen sunt bine capitalizate, solvabilitatea medie a celor patru bănci fiind de circa 17%, confortabil peste minimul de 10% cerut de banca centrală.
 
Andreas Treichl, CEO Erste, acţionarul majoritar al BCR, a spus că ar fi interesat să se uite la băncile greceşti care sunt în România, dar oficial nicio bancă nu este de vânzare. „Ştiţi ca vreo bancă grecească să fie scoasă oficial la vânzare? Noi ştim că nu. Dar dacă ar fi, noi nu am spune nu“, a menţionat Treichl la Viena în conferinţa legată de prezentarea rezultatelor Erste în T2.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO