Bănci și Asigurări

International Insurance Consortium se retrage din proiectul Carpatica Asig

International Insurance Consortium se retrage din...

Autor: Liviu Popescu

08.06.2016, 00:00 231

International Insurance Consortium, companie înfinţată pe teritoriul Uniunii Europene, a întrerupt finalizarea procesului de achiziţie a acţiunilor companiei româneşti de asigurări Carpatica Asig. Acest fapt implică retragerea dosarului de achiziţie depus la ASF în vederea aprobării achiziţiei a 100% din acţiunile companiei.

„IIC Group a avut o imagine clară asupra planului de revitalizare şi redresare necesar al Carpatica Asig ceea ce ar fi creat un viitor promiţător pentru companie. Datorită statutului special al Carpatica Asig, care este sub administrarea specială a Fondului de Garantare al Asiguraţilor, lui IIC i-a fost negat accesul la informaţii importante şi relevante referitoare la statusul companiei“. Reprezentanţii companiei mai spun că în acest blocaj de comunicare neobişnuit a fost imposibil să stabilească un canal de comunicare eficient cu persoanele responsabile de administrarea şi operaţiunile companiei.

„În acelaşi timp situaţia companiei Carpatica Asig se deteriora iar cifrele prezentate nouă în fază iniţială nu au mai putut fi folosite ca şi bază pentru redresarea ulterioară a companiei“. Ca şi consecinţă, implementarea unui plan de redresare impunea un orizont de timp mult mai mare. Carpatica Asig a fost pusă în redresare financiară în 2014, iar la începutul acestui an, ca urmare a eşuării procesului de atragere a unui investitor şi de capitalizare, compania a intrat în rezoluţie. Potrivit estimărilor ASF, Carpatica are nevoie de o majorare de capital de circa 500 mil. lei. Carpatica Asig a avut anul trecut afaceri de circa 600 mil. lei, peste 80% din primele subscrise venind din vânzarea de RCA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO