Intesa a preluat controlul Veneto în România, sucursala fiind înregistrată la BNR

12 sep 2017 Autor: Claudia Medrega

Intesa a intrat pe piaţa din România în urmă cu zece ani deschizând prima sucursală la Arad

Intesa Sanpaolo se situa în 2016 pe locul 18 în clasamentul bancar local, cu active de circa 4,1 mld. lei.

Banca Intesa Sanpaolo şi-a con­so­lidat prezenţa pe piaţa românească după achiziţia sucursalei locale a Veneto Banca, Intesa Sanpaolo Torino - sucursala Bucureşti fiind înre­gistrată la Banca Naţională.

Data la care sucursala intenţio­nează să înceapă activitatea este „imediat după înregistrarea acesteia la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului“.

Printre persoanele care figurează la conducerea Intesa Sanpaolo Torino - sucursala Bucureşti se numără Marco Capellini, CEO al Intesa Sanpaolo Bank România, şi Carmen Imbarus.

Intesa Sanpaolo a ajuns în urma tranzacţiei de cumpărare a Veneto Banca la o cotă de piaţă cumulată după active de peste 2% şi va avea o reţea formată din 50 de unităţi în România.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.09.2017

 
Cuvinte cheie:
intesa
, sucursala
, romania
, inregistrare
, bnr
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide