Bănci și Asigurări

Intesa taie timp de două luni un punct procentual din dobânda creditelor imobiliare

Intesa taie timp de două luni un punct procentual din...

Autor: Liviu Popescu

23.07.2015, 00:00 422

Intesa Sanpaolo, un jucător de talie medie din sistemul bancar, a redus temporar, până la finalul lunii septembrie, cu un punct procentual dobânda creditelor de investiţii imobiliare în lei, costul ajungând la 2,75% plus nivelul Robor la trei luni, în prezent la 1,3% pe an. Suma maximă care poate fi obţinută este de 400.000 de euro (1,8 mld. lei), pentru creditul de investiţii imobiliare (achiziţie), respectiv de 100.000 de euro (440.000 de lei) pentru creditul de modernizare a casei.

Perioada de rambursare este între şase luni şi 25 de ani şi poate urca până la 35 de ani în cazul creditului de investiţii imobiliare. „Creditele de investiţii imobiliare reprezintă 70% din volumul total al creditelor garantate cu ipotecă, acordate în primele şase luni de Intesa. Numărul şi valoarea absolută ale acestui tip de credite sunt în creştere faţă de anul trecut şi acest trend se va menţine”, a spus Marco Capellini, directorul general al băncii. Avansul este zero pentru creditul de modernizare a locuinţei şi 15% pentru împrumutul de investiţii imobiliare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO