Bănci și Asigurări

Într-un top al capitalelor din estul Europei, bucureştenii rămân cu cei mai puţini bani în mână după ce-şi plătesc chiria

Într-un top al capitalelor din estul Europei,...

Autor: Liviu Popescu

22.03.2016, 00:07 167

Un bucureştean care a ales să închirieze un apartament de o cameră amplasat în centrul Capitalei plăteşte în medie 330 de euro/lună, adică 70% din salariul mediu net încasat de acesta.

Câştigul salarial mediu net se ridică la aproximativ 480 de euro, astfel că bucureşteanului îi mai rămâne o treime din salariu, adică 144 de euro, pentru a-i consuma după bunul plac. Cel mai probabil, o parte din bani se va duce în consum.

În astfel de condiţii, cum este mai avantajos să trăieşti în Capitală: într-un apartament achiziţionat prin finanţare bancară sau prin plata chiriei? „În momentul de faţă, mai indicat este să-ţi achiziţionezi o locuinţă prin finanţare bancară întrucât în Bu­cu­reşti ratele sunt mai mici decât chiriile. Este mult mai avan­tajos să plăteşti bani pentru un imobil. Şi în alte oraşe mari ale ţă­rii de altfel. Pe de altă parte, dacă legea dării în plată va trece în forma în care a trecut de Senat, putem asista la creşterea chi­ri­ilor şi probabil se va păstra paritatea de acum“, a explicat Liviu Andrei, şeful brokerului de credite Alliance Finance Broker.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO