Bănci și Asigurări

Ionuţ Dumitru, economist – şef al Raiffeisen Bank, preşedinte al Consiliului Fiscal: Impozitul pe cifra de afaceri a companiilor este „expresia neputinţei guvernului”

Ionuţ Dumitru, economist – şef al Raiffeisen Bank,...

Autor: Iulian Anghel

03.07.2017, 17:44 2507

Intenţia guvernului de a taxa companiile la cifra de afaceri şi nu la profit, este „expresia neputinţei guvernului de a echilibra veniturile şi cheltuielile”, comentează Ionuţ Dumitru, economist – şef al Raiffeisen Bank, preşedinte al Consiliului Fiscal.

„Până la urmă aceasta este treaba ANAF, nu a companiilor. Impozitul pe cifra de afaceri şi nu pe profit este şi o ciudăţenie pentru că ne întâlnim în economie cu industrii complet diferite din punctul de vedere al profitabilităţii. Există companii cu cifre de afaceri mici şi profituri mari, cum există companii cu cifre de afaceri mari şi profituri mici. Singura modalitate rezonabilă de a le impozita este să le impozitezi profitul”, comentează Dumitru.

Şeful Raiffeisen Bank crede că impozitul pe cifra de afaceri pentru toate companiile nu poate fi introdus pentru că legislaţia europeană pune bariere în faţa unei asemenea practici.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO