Bănci și Asigurări

Ionuţ Pătrăhău a fost numit director al Băncii Carpatica

Ionuţ Pătrăhău

Ionuţ Pătrăhău

Autor: Liviu Popescu

29.04.2016, 17:46 2027

Ionuţ Pătrăhău este noul director general (CEO) al Băncii Carpatica, înlocuindu-l pe Johan Gabriels, cel care a reuşit să ţină banca pe linia de plutire şi să închidă preluarea cu Patria Bank (fostă Nextebank).

Ionuţ Pătrăhău, 46 de ani, care a fost mulţi ani vicepreşedinte al Băncii Transilvania, este de mai mulţi ani membru în board-ul Băncii Carpatica aşa ca preluarea funcţiei va fi o formalitate.

Pătrăhău s-a născut în 1970 în Constanţa şi a absolvit în anul 1995 Facultatea de Finanţe,  Credite şi Contabilitate din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice, Bucureşti.

În 2000 a absolvit cursurile de Executive MBA, în cadrul Washington University din Seattle.

Carieră bancară a lui Pătrăhău începe în 1998 când devine Director General în cadrul ETEBA România SA (Divizia de Investiţii a Băncii Naţionale a Greciei).

În 1999 devine Director al ABN AMRO Sucursala Constanţa, pentru ca în

2001 să fie promovat în calitate de Corporate Vice-President al ABN AMRO Bank, iar ulterior Corporate Vice President.

În noiembrie 2002 devine Vice-Preşedinte, coordonator al Diviziei Corporate&Commercial Banking în Banca Transilvania, devenind ulterior director general adjunct şi membru în Consiliul de Administraţie al Băncii. 

 Ionuţ Pătrăhău, bancher: Achiziţia Băncii Carpatica de către Nextebank a fost cea mai bună soluţie. S-ar putea să mai cumpărăm ceva

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO