Bănci și Asigurări

Isărescu are încredere că va reuşi să ţină inflaţia sub control: Menţine rata de politică monetară la 2,5% pe an

Isărescu are încredere că va reuşi să ţină...

Autor: Roxana Rosu

06.11.2018, 12:23 498

Consiliul de Administraţie al BNR a decis astăzi menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50% pe an, nivel la care a rămas din luna mai.

În plus, Banca Centrală a menţinut şi rata dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1,50% pe an şi rata dobânzii aferente facilităţii de creditare la 3,50% pe an

De asemenea, COnsiliul a păstrat nivelurile actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

BNR a iniţiat în acest an ciclul de înăsprire a politicii monetare majorând dobânda-cheie de trei ori. În prima şedinţă de politică monetară din 2018, din ianuarie, boardul BNR a reluat procesul de majorare a dobânzii-cheie, după o pauză de un deceniu, rata urcând de la 1,75% până la 2%. În februarie dobânda-cheie a fost majorată din nou, până la 2,25%, iar în luna mai a urmat o nouă creştere, până la 2,5%.

La şedinţele de politică monetară din lunile iulie, august şi octombrie, boardul băncii centrale a decis să menţină dobânda-cheie la 2,5%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO