Bănci și Asigurări

Isărescu, BNR: Cursul este în relativ echilibru, dar se conturează o problemă la nivelul balanţei comerciale

Isărescu, BNR: Cursul este în relativ echilibru, dar se...

Autor: Anelis Baciu

10.11.2017, 00:07 1787

Deficitul balanţei comerciale generat de creşterea importurilor peste nivelul exporturilor pune presiune pe leu şi conduce la o depreciere a acestuia în raport cu moneda europeană, a atras atenţia guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

Ieri cursul oficial afişat de BNR a ajuns la 4,6279 lei/euro, cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani. Pe piaţa bancară însă cursul a fost cotat la 4,64 lei/euro. Guvernatorul a spus însă că leul este în relativ echilibru.

„Cursul este în relativ echilibru. Prin echilibru să se înţeleagă o flexibilitate mai mare. Să nu ne speriem că s-a depreciat cursul cu o sutime de ban. Noi îl vedem în zona în care este în prezent“, a explicat Isărescu în cadrul conferinţei de prezentare a noii prognoze de inflaţie. Totodată, el a precizat că leul nu a fost singura monedă care s-a depreciat în regiune în ultima perioadă, însă confirmă că deprecierea leului a fost într-adevăr mai de durată şi a fost asociată cu deteriorarea balanţei comerciale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO