Bănci și Asigurări

​Isărescu, BNR: Pe plan intern, incertitudinile cum le vedem în prezent tind să împingă balanţa riscurilor în sus. Pe plan extern, 2016 este un an tumultuos

​Isărescu, BNR: Pe plan intern, incertitudinile cum le...

Autor: Liviu Popescu

09.02.2016, 12:41 925

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu consideră că pe plan intern, incertitudinile cum le vede BNR în prezent tind să împingă balanţa riscurilor în sus.

"S-a aprobat un buget la limita de 3%. Se manifestă în continuare presiune, observăm dezbaterea publică pentru majorarea cheltuielilor bugetare. Politica veniturilor s-a înscris pe un trend puternic ascendent greu de stăvilit. Vedem cât poate economia să ducă, de aici şi mixul de politici macroeconomice. Mixul de riscuri este de a împinge inflaţia în sus"
 
Isărescu a adăugat că 2016 este un an tumultuos.
"Observăm însă că multe dintre valuri sunt relativ mai departe de România şi mai observăm că economia românească, piaţa valutară, poate să lucreze cu aceste norme. Sentimentul meu este ca piaţa locală s-a adâncit, nu mai este atât de emoţională. Şi vă vorbeste o persoană care urmăreşte piaţa valutară în fiecare dimineaţă"

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO