Bănci și Asigurări

Isărescu, BNR: România se ambiţionează să crească numărul de locuri de muncă în străinătate

 Isărescu, BNR: România se ambiţionează să crească...

Autor: Anelis Baciu

09.11.2017, 12:33 1586

Deteriorarea balanţei comerciale apare tot mai mult pe produse de consum, ceea ce nu înseamnă altceva decât stimularea locurilor de muncă în ţările de unde se importă aceste produse în detrimentul celor produse local, a spus guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

 
“Mi se pare un lucru foarte serios că deteriorarea balanţei comerciale apare tot mai mult pe produse de consum. Cât timp deteriorarea apare pe produse intermediere spui că imporţI produse ca să exporţI produse cu valoare adaugată. Cât timp balanţa commercială se deteriorează pe bunuri de capital considerăm că ţara trebuie să se dezvolte, să se retehnologizeze. Cât timp însă balanţa comerciala se deteriorează pe produse de consum şI este în creştere, şi nu este în creştere de ieri de azi, este din 2014-2015, citirea  este simplă : ne ambiţionăm să creştem numărul locurilor de muncă în străinătate”, a explicat Isărescu. 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO