Bănci și Asigurări

​Isărescu despre protestele de la BNR anunţate pentru luni seară: Suntem deschişi la discuţii cu protestatari. Dacă au cereri clare, vom încerca să dialogăm cu dânşii

​Isărescu despre protestele de la BNR anunţate pentru...

Autor: Liviu Popescu

09.11.2015, 13:38 1118

Guvernatorul BNR a afirmat că este deschis la discuţii cu protestarii care şi-au anunţat participarea în această seară la un protest la sediul BNR în care cer demiterea lui Isărescu. La eveniment, creat pe o reţea de socializare, şi-au anunţat participarea circa 220 de oameni.

“Au mai fost aici şi de fiecare dată nu am respins dialogul, dimpotrivă. Dacă au cereri clare, vom încerca să dialogăm cu dânşii, într-o manieră în care ne dorim să fie cât mai civilizată, şi noi făcând efortul să nu fim extrem de tehnici, să coborâm până unde se poate coborî, însă fără a vulgariza, explicaţiile, discuţiile şI limitele pe care le are banca centrală”, a spus Isărescu astăzi la conferinţa în care a prezentat raportul asupra inflaţiei.

Este posibil ca mulţi dintre protestatarii din această seară să fie clienţi care au contractat în trecut credite în franci elveţieni, nemulţumiţi de lipsa de implicare a BNR în această chestiune.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO