Bănci și Asigurări

Isărescu: Există riscuri interne, pentru că este un an electoral, dar nu cred că se vor materializa

Isărescu: Există riscuri interne, pentru că este un an...

Autor: Marius Oncu

05.02.2016, 17:28 546

Riscurile asociate proiecţiei actuale privind inflaţia provin cu precădere din mediul intern, a spus guvernatorul.

"Ele sunt generate de incertitudinile privind politica fiscală şi salarială, precum şi derularea reformelor structurale, în contextul evenimentelor electorale din acest an şi al absenţei acordurilor cu instituţiile financiare internaţional", a afirmat el.

Întrebat dacă se aşteaptă la eventuale creşteri de salarii sau măsuri fiscale în contextul anului electoral, în contextul în care guvernul tehnocrat condus de premierul Dacian Cioloş s-a angajat să nu recurgă la astfel de măsuri, guvernatorul a afirmat că nu se aşteaptă ca aceste riscuri să se şi concretizeze.

"Nu. Nu cred şi sper că măsurile care s-au luat sunt suficiente, dar trăim într-un an electoral şi când ştii acest lucru, anul electoral este o certitudine, te uiţi şi la perioadele precedente. Cu alte cuvinte vorbim de riscuri. Există aceste riscuri, dar eu nu cred că se vor materializa. Le-am menţionat pentru că trebuie să le menţionăm", a declarat Isărescu.

Anul acesta sunt programate alegeri locale în luna iunie, dar şi alegeri parlamentare spre sfârşitul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO