Bănci și Asigurări

Isărescu mustră bancherii: „Retezaţi aroganţa! Tupeismul trebuie exclus!“

Mugur Isărescu

Mugur Isărescu

Autor: Claudia Medrega

28.10.2016, 00:07 2323

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a îndemnat din nou ban­cherii să se apropie de clienţi şi să re­nunţe la aroganţă, susţinând totodată şi necesitatea realizării in­vestiţiilor în pregătirea continuă a personalului din bănci.

„Vă încurajez să faceţi toate eforturile să vă apro­piaţi mai mult de clienţi. Ve­deţi câte riscuri prezintă această fractură, ali­men­tată uneori ires­pon­sabil, între bancheri şi clienţi. Tre­buie un dialog perma­nent cu clienţii şi re­nun­ţarea la orice formă de aroganţă. Retezaţi aro­ganţa! Poţi părea arogant şi atunci când eşti profesionist şi foloseşti un limbaj tehnic. Dar chiar şi aşa, tu ca bancher trebuie să arăţi că eşti binevoitor. Benevolenţă! Tupeismul trebuie exclus!“, a declarat ieri Isărescu.

Guvernatorul BNR susţine că în timp ce în România s-a păstrat stadiul de „discuţii primitive“, Eu­ropa îşi vede de direcţia ei. În acest context, el a adus în discuţie necesi­tatea pregătirii continue a personalului din bănci pen­tru a ţine pasul cu modificările frecvente la nivel european.

„Europa îşi vede de direcţia ei, iar noi rămânem la nişte discuţii primitive. Să rein­vestiţi în trainingul persona­lului bancar. Eu­ropa se mişcă foarte repede, iar noi nu putem să trecem pe lângă ea pen­tru că suntem în Europa. Ar fi bine să ţinem pasul. Sunt chiar îngrijorat când văd cât a progresat dialogul în Europa cu societatea civilă despre cât de im­portant este riscul.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO