Bănci și Asigurări

Isărescu: Salariile de la ASF vor fi plafonate în funcţie de venituri

Isărescu: Salariile de la ASF vor fi plafonate în funcţie de venituri

Autor: Andrei Cîrchelan

12.12.2012, 00:08 2099

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a spus că salariile membrilor autorităţii de supraveghere financiară, care va înlocui Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private şi Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, vor fi plafonate în funcţie de sursele de venit pe care această autoritate le va avea.

"Această autoritate va trăi, ca şi comisiile care supraveghează cele trei pieţe financiare, din comisioanele pe care le încasează de la cei pe care îi supraveghează. Bi­ne­înţeles că dacă piaţa nu are un volum de business suficient, nici comisioane nu vor fi. De aceea, salariile membrilor acestor comisii vor depinde de veniturile din piaţă. La noi, la BNR, noi facem profit, nu depindem de comisioane plătite de cei pe care îi supraveghem", a spus guvernatorul.

Despre salariile din supravegherea sectoarelor financiare, inclusiv bancare, nu sunt informaţii publice, pentru că membrii acestor consilii afirmă că ar încălca anumite norme europene dacă le-ar publica.

Florin Georgescu revine

Actualul ministru al finanţelor Florin Georgescu va reveni la BNR, la finalul mandatului guvernamental, a declarat, marţi seară, guvernatorul BNR Mugur Isărescu într-o conferinţă de presă susţinută alături de premierul Victor Ponta.

Citiţi mai multe www.zf.ro şiwww.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO