Bănci și Asigurări

Isărescu se ridică împotriva salariilor de la CSA şi CNVM, care sunt mai mari decât la BNR. "Salariile membrilor acestor comisii vor depinde de veniturile din piaţă"

Isărescu se ridică împotriva salariilor de la CSA şi...
11.12.2012, 18:38 1195

Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), a spus că salariile membrilor autorităţii de supraveghere financiară, care va înlocui Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare şi Comsia de Supraveghere a Asigurărilor, vor fi plafonate în funcţie de sursele de venit pe care această autoritate le va avea.

"Această autoritate va trăi, ca şi comisiile care supraveghează cele trei pieţe financiare, din comisioanele pe care le încasează de la cei pe care îi supraveghează. Bineînţeles că dacă piaţa nu are un volum de business suficient, nici comisioane nu vor fi. De aceea, salariile membrilor acestor comisii vor depinde de veniturile din piaţă. La noi, la Banca Naţională, noi facem profitm nu depindem de comisioane plătite de cei pe care îi supraveghem", a spus guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.
 
 
Despre salariile din supravegherea sectoarelor financiare, inclusiv bancare, nu sunt informaţii publice, pentru că membrii acestor consilii afirmă că ar încălca anumite norme europene dacă le-ar publica. Conform informaţiilor ZF salariul de la CSA este de 20-25.000 euro net pe lună, pentru preşedinte, în timp ce la BNR conducerea executivă are între 13.000 şi 16.000 euro net pe lună.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO