Bănci și Asigurări

Iulia Corlănescu, BCR: Soldul creditelor brute va avea o creştere mai accentuată în 2017 faţă de anul trecut

Iulia Corlănescu, BCR: Soldul creditelor brute va avea o...

Autor: Roxana Rosu

17.02.2017, 00:05 239
Soldul creditelor brute va avea o creştere mai accentuată în 2017 faţă de avansul de doar 1-2% de anul trecut, dinamica fiind susţinută în con­ti­nuare de creditarea în lei, favorizată de nivelul re­dus al dobânzilor, este de părere Iulia Corlă­nescu, manager de relatii cu investitorii la BCR.
 
În acelaşi timp, stocul creditelor în valută îşi va continua declinul atât da­torită rambursărilor, cât şi procesului de curăţare a bi­lanţurilor de cre­ditele neperformante.
 
„Creditarea persoa­nelor fizice ar trebui să fie sus­­ţinută în continuare de creş­terea creditelor ipo­te­care, în special de cele acor­date prin pro­gra­mul Prima Casă, care oferă produsul cel mai ac­ce­sibil (avans 5%, dobânda ROBOR la 3 luni Ă max. 2% p.a.), dar şi a cre­ditelor standard care vor accelera faţă de 2016, având în vedere că în­ce­pând din august 2016 tot mai multe bănci au re­venit la avansurile de mini­mum  15% la creditele în lei“.
 
În opinia managerului BCR, tendinţa de creş­te­re accelerată a creditului de consum negarantat în lei s-ar putea menţine în 2017, după ce începând cu anul 2015 a atins ritmuri de două cifre pentru prima dată postcriză, susţinută de creşterea consumului ca urmare a reducerilor de taxe şi a ma­jorărilor salariale din sectorul public şi privat din ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO