Bănci și Asigurări

Jean-Pierre Mustier, CEO-ul grupului italian UniCredit, la Bucureşti: Prioritatea centrală în România şi în regiune este consolidarea poziţiei, menţinând eficienţa costurilor şi atenţia asupra calităţii activelor

Jean-Pierre Mustier

Jean-Pierre Mustier

Autor: Claudia Medrega

22.06.2017, 00:06 464
Prioritatea centrală a grupului italian UniCredit în România şi în regiunea Europei Centrale şi de Est este întărirea şi consolidarea în continuare a poziţiei de piaţă şi a perfor­man­ţei financiare, menţinând în acelaşi timp efi­cienţa costurilor şi atenţia asupra calităţii acti­velor, susţine Jean-Pierre Mustier, CEO-ul UniCredit.
 
„Europa Centrală şi de Est este o regiune foarte interesantă, cu o bază tânără de clienţi şi un context macroeconomic şi bancar solid. Această regiune beneficiază, în plus, de o creştere a PIB şi de câştiguri ajustate la risc mai mari faţă de zona euro. În România, ca şi în re­giunea mai amplă a Europei Centrale şi de Est, prioritatea noastră centrală este să ne întărim şi să ne consolidăm în continuare poziţia de lider de piaţă şi performanţa finan­cia­ră, menţinând în acelaşi timp eficienţa cos­tu­rilor şi atenţia asupra calităţii activelor. Vom con­­tinua să ofe­rim clienţilor noştri din Ro­mâ­nia cele mai bune pro­duse şi servicii, cu accent pe dez­vol­tarea în con­ti­nuare a ofer­telor digi­tale în con­­cordanţă cu abor­darea multi­­cha­n­nel din ca­drul Grupului“, susţine şeful UniCredit.
 
Jean-Pierre Mustier, 56 de ani, a făcut acum prima vizită la Bucureşti, la aproximativ un an după numirea în funcţia de CEO al grupului italian UniCredit, cel mai mare jucător în Europa Centrală şi de Est. El a preluat în vara anului trecut conducerea grupului italian, prezent şi pe piaţa româ­neas­că. Pe parcursul vizitei în România, Mustier a fost însoţit de Carlo Vivaldi, şeful Diviziei CEE a UniCredit. În România, UniCredit ocupă locul cinci în topul după active.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO